mieszkanie komunalne
mieszkanie komunalne
Mam pytanie,otóż czy ktoś z z was rodziców starał się o przydział mieszkania z lokalówki? Zaznaczę że mamy przyznany w orzeczeniu pokój dla dziecka,ale nie spełniamy warunków metrażowych-minimalnie przekroczone,oraz kryterium dochodowe minimalnie za mało.Napisałam odwołanie.Czy ktoś był w podobnej sytuacji i udało się uzyskać pozytywną opinie.
Re: mieszkanie komunalne
My staramy się o przydział z U.M tzn.już jesteśmy na liście jako 3 gosp.domowe.Z tym,że na początku mieliśmy też za duży metraż jak mieszkaliśmy z rodzicami i nam nie przyznano mieszkania nawet z orzeczeniem syna ,że osobne pomieszczenie mieszkalne.Pisałam odwołania dwa razy,ale bez skutku.Więc lampeczka w głowie się włączyła i wynajmujemy mieszkanie z orzeczeniem syna metraż mamy za mały więc wniosek przyjeli.U nas odwołania nie pomogły trudno mi doradzić.Pozdrawiam
mama Igorka 30miesięcy ( CF ) i zdrowej Martynki lat 10
Dziękuje za odpowiedz.W tej chwili jesteśmy na etapie pierwszego odwołania.Nie poddam się:)jak odwołanie nie pomoże to poruszę wszystko i wszystkich,aby zaczęli traktować takie sprawy indywidualnie jeśli od warunków w jakich mieszka dziecko zależy jego zdrowie i życie.pozdrawiam serdecznie!
Nie poddawaj się. Mam tylko małe zastrzezenie bo iszesz ze od awrunkow zalezy zdrowie i zycie dziecka. Nawet jesli otrzymasz pozytywna decyzję na przydział mozesz czekac wiele lat!
A jak długo się czeka? średnio ?
ja mieszkam i sobie chwale 
przekichane, że tak długo trzeba czekać
Przekichane to krótko mówiąc "Polska'.
Długo nas nie było, a więc mamy mieszkanie z u.m czekalam 2.5 roku dostalam piękne 4 pokoje ,kuchnia,łazienka i korytarz.ponad 60m2

mama Igorka 30miesięcy ( CF ) i zdrowej Martynki lat 10
Znakomicie, chyba warto było czekać 

- dominiczka
Czy może ktoś potwierdzić, że naprawdę tak długo 15 lat się czeka na mieszkanie?
to zależy od miasta w jakim się ubiegasz o mieszkanie.
Pewnie w ciągu tych 3 lat niewiele się zmieniło...
jaki jest stan obecny?