Papież
Papież
Jak podoba wam się nowo wybrany Papież? Na mnie jak na razie zrobił pozytywne wrażenie
balustrady nierdzewne, drewniane i systemowe
-
- Aktywista
Re: Papież
Nie wiedziałem, że ma mi sie podobać 
Pożyjemy, zobaczymy...

Pożyjemy, zobaczymy...
Nie ma co ukrywać, pierwsze wrażenie miałam takie, że zupełnie różni się od Jana Pawła II czy Benedykta XVI. Większość z pewnością odetchnęła z ulgą, że papieżem nie został czarnoskóry, bo wierzą w przepowiednie.
Na każdym festynie muszą się znaleźć wiatraczki reklamowe Dzieci je uwielbiają.
Mi się wydaje bardziej przyjazny niż Benedykt, ale zobaczymy co pokarze.
dołącz do mnie i używaj tylko torby ekologiczne świat będzie piękniejszy
Było nigdy niemożliwym żeby dwóch papieży się przywitało - a jednak!
Dla mnie ten papież jest taki ludzki i można go bardzo lubić.
Jego wypowiedzi są tak zaskakujące , bo np. nie przyjeżdżajacie do mnie tylko to co mieliście wydać na podróż rozdajcie potrzebującym ............coś w tym jest. Ci ludzie ,których było stać na podróż czuli się lepsi, jak mogą dać więcej na tacę, jak wesele jest duże , jak.....na Wszystkich Świętych jest grób pięknie przystrojony a wszyscy zapominają o najważniejszym - o modlitwie
Dla mnie ten papież jest taki ludzki i można go bardzo lubić.
Jego wypowiedzi są tak zaskakujące , bo np. nie przyjeżdżajacie do mnie tylko to co mieliście wydać na podróż rozdajcie potrzebującym ............coś w tym jest. Ci ludzie ,których było stać na podróż czuli się lepsi, jak mogą dać więcej na tacę, jak wesele jest duże , jak.....na Wszystkich Świętych jest grób pięknie przystrojony a wszyscy zapominają o najważniejszym - o modlitwie
-
- Aktywista
- Kontakt:
Dlatego nie lubię takich świąt. Wszystkich Świętych też nie. Wkurza mnie jak widzę, jak to całe rodziny kupują i wykupują sklepy ze zniczy, kwiatów, itp. Żeby to tylko pokazać jacy to oni są pamiętni o sowich przodkach. W poza tymi kilkoma dniami w listopadzie, to zero pamięci. Jakoś to ostatnio wszystko się zrobiło takie materialistyczne.danula pisze:...na Wszystkich Świętych jest grób pięknie przystrojony a wszyscy zapominają o najważniejszym - o modlitwie
Tak samo jak nie za bardzo podoba mi się to kupowanie nie wiadomo jakiej ilości wiązanek na pogrzeb. Grób zawalony kwiatami, pieniądze wydane a i tak potem wszystko idzie na śmieci. Na grobie mojej babci, jej siostra powiedziała - oj gdybyś ty widziała ile ci tutaj ludzie kwiatów przynieśli i jak tu masz pięknie. Sobie myślę - co ma piernik do wiatraka. Tak jakby te kwiaty były ważniejsze jak sam pogrzeb i ostatnie pożegnanie bliskiej osoby.
Mukowiscydoza jest jak alkohol ... Ja ją w twarz ... Ona mnie na ziemię. Ale codziennie rano wstaję i leję ją dalej!
3 x "A" - Agitacja, Agitacja i jeszcze raz Agitacja - http://www.muko.smolarnia.org
3 x "A" - Agitacja, Agitacja i jeszcze raz Agitacja - http://www.muko.smolarnia.org
Papiez żyje z jednym płucem i można i wpadłam na szalony pomysł by jedno moje płuco oddac mojemu mukolkowi
-
- Aktywista
- Kontakt:
Po pierwsze twoje płuco jest za dużo dla twojego mukolkadanula pisze:Papiez żyje z jednym płucem i można i wpadłam na szalony pomysł by jedno moje płuco oddac mojemu mukolkowi

Mukowiscydoza jest jak alkohol ... Ja ją w twarz ... Ona mnie na ziemię. Ale codziennie rano wstaję i leję ją dalej!
helfajer pisze:Dlatego nie lubię takich świąt. Wszystkich Świętych też nie. Wkurza mnie jak widzę, jak to całe rodziny kupują i wykupują sklepy ze zniczy, kwiatów, itp. Żeby to tylko pokazać jacy to oni są pamiętni o sowich przodkach. W poza tymi kilkoma dniami w listopadzie, to zero pamięci. Jakoś to ostatnio wszystko się zrobiło takie materialistyczne.danula pisze:...na Wszystkich Świętych jest grób pięknie przystrojony a wszyscy zapominają o najważniejszym - o modlitwie
Tak samo jak nie za bardzo podoba mi się to kupowanie nie wiadomo jakiej ilości wiązanek na pogrzeb. Grób zawalony kwiatami, pieniądze wydane a i tak potem wszystko idzie na śmieci. Na grobie mojej babci, jej siostra powiedziała - oj gdybyś ty widziała ile ci tutaj ludzie kwiatów przynieśli i jak tu masz pięknie. Sobie myślę - co ma piernik do wiatraka. Tak jakby te kwiaty były ważniejsze jak sam pogrzeb i ostatnie pożegnanie bliskiej osoby.
A u nas Wszystkich Świętych nie istnieje w takim wymiarze jak to jest w Polsce.
Tzn. katolicy przychodzą tego dnia do kościoła i podczas Mszy Św. odczytywane są nazwiska zmarłych,
którzy odeszli w ciągu minionego roku. W kościołach wykladane są też ksiegi zmarłych z nazwiskami ludzi
polecanych w modlitwach. Na cmentarze tu się nie chodzi.
Zresztą w ogóle tutaj ludzie rzadko zaglądają na cmentarze.
Rodzina zmarłego zwykle prosi, by zamiast kwiatów na pogrzeb przekazać donację na jakąś
organizację dobroczynną.
Jedynie na Memorial Day (4-ty poniedziałek maja) groby weteranów udekorowane są flagami.
To taki dzień pamięci o poległych...
Natomiast w Meksyku... to zupełnie inna para kaloszy... Dia de Muertos to istny karnawał...
-
- Aktywista
- Kontakt:
I takie podejście mi się podoba.Aedan pisze:Rodzina zmarłego zwykle prosi, by zamiast kwiatów na pogrzeb przekazać donację na jakąś
organizację dobroczynną.
Jeśli o papieża chodzi, to bardzo podoba mi się w nim skromność. I to, że chce biednego kościoła dla biedny. Bo jak czasami widzę te świątynie pokryte złotem to się zastanawiam dla kogo to? Nie dla Boga przecież.
Wszystko byłoby w porządku, gdyby nie te wadliwe...
-
Trudno go ocenić po kilku dniach od objęcia urzędu
Sprawia wrażenie sympatycznego i skromnego.
wydaje się być bardzo sympatycznym i skromnym człowiekiem, ale zobaczymy jak będzie dalej .
to coś też dla mnie zobacz koszule męskie
Według mnie jest lepszy od poprzedniego, zobaczymy jak to będzie w czasie
części mazda cx-9 szeroki wybór
Nie ma co ukrywać, że obecny papież różni się od poprzedniego. Jest trochę podobny do JPII, ale nim nie jest. Podoba mi się w nim skromność, ale nie ma co się dziwić. W końcu wywodzi się od franciszkanów, a ci przecież wyznają ubóstwo. Zastanawiam się tylko, coby się stało, gdyby nakazał wszystkim biskupom, arcybiskupom i kardynałom pozbawienia się wszelkich dóbr, które posiadają, czyli wszystkich bogactwa. Co by było gdyby kazał im mieszkać jak franciszkanie - w celi.
Czas na nową rzecz - bielizna damska sklep internetowy
Mogłoby być jak w serialu Borgias, otruli by go albo jeszcze jakiś inny spisek uknuli. Nie ma co ukrywać, że w dzisiejszych czasach niestety dużo idzie na księży nie z powołania, ale z powodu pewnych zarobków. Dlatego w Boga wierzę, do kościoła chodzę, ale w instytucję kościoła jakoś nie wierzę.
Zobacz już dziś - zdjęcia ślubne oława
to to na pewno. już w pierwszych momentach po objęciu stanowiska Papieża wzbudził moją sympatię. do tego jeszcze ta skromnośćRomettiv pisze:Według mnie jest lepszy od poprzedniego, zobaczymy jak to będzie w czasie

miejmy nadzieję, że Franciszek będzie godnie zastępował naszego Jana Pawła II.
domki letniskowe dobrym pomysłem na majówkę!
Wydaje się być fajnym człowiekiem naprawdę. Ale oceniać się zacznie go dopiero po jakimś czasie.