Świnka morska czy kot?
-
Re: Świnka morska czy kot?
Hmm ja tam wolę koty bo są inteligentne i mają charakterki
a świnka morska no to taki stateczny gryzoń i na pewno da się bardziej świnkę kontrolować no chyba że ucieknie gdzieś w mieszkaniu i zrobi sobie domek pod komodą xd
Zdecydowanie kot bo to inteligentne zwierzęta i też potrafią być opiekuńcze. A gryzoń zawsze będzie tylko gryzoniem.
Zobacz
super oferta baseny ogrodowe

A ja tam lubię bardziej gryzonie świnki morskie przeurocze są i wbrew pozorom inteligentne ; )
OTO MÓJ RAFAEL : )

OTO MÓJ RAFAEL : )

Zobacz naprawdę warto apteki ursynów
!

gryzonie nie są złe, ale świnka morska nie usiądzie na Twoich kolanach w zimny jesienny wieczór i nie ogrzeje cię swoim ciepłym futerkiem, dlatego polecam kota. sama jestem właścicielką 2 i nie zastąpiłabym ich żadnym innym zwierzęciem 
Posiadanie kota, też nie gwarantuje wylegiwania się na kolankach
Posiadam 2 sztuki, które nie cierpią wchodzenia na kolana. Co innego w nocy położyć się komuś na plecach lub pacać łapką po twarzy bo noc to świetny czas na mizianie
Ale nie zamieniłabym ich na żadne inne.
A gryzonia miałam jako dziecko, szybko mi się znudziło, bo trudno było się z tym bawić.
Posiadam 2 sztuki, które nie cierpią wchodzenia na kolana. Co innego w nocy położyć się komuś na plecach lub pacać łapką po twarzy bo noc to świetny czas na mizianie
Ale nie zamieniłabym ich na żadne inne.
A gryzonia miałam jako dziecko, szybko mi się znudziło, bo trudno było się z tym bawić.
Ja bym wybrał kiciusia... one są cudne i lubią się przytulać 
Ja bym wziął świnkę morską
Albinosy są urocze 
Ja jednak zawsze byłem za kotem. Czyste stworzenia ![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
oczywiście że kot
świnka morska, dużo lepsza 
- IrydaWawa2706
ja wybrałabym kota 
- oneedwin2282
ja tam wolę koty 
- NetChris90
Myślę, że gryzoniom nie można odmówić inteligencji i tego, że czasem potrafia być pocieszne, niemniej jednak ja zdecydowałabym się na kota. Dla mnie są niemal jak członkowie rodziny.
- EKOSHASTA80
Koty są wredne - ja przynajmniej tylko na takie egzemplarze trafiałam, a ze świnkami nie wiem jak to jest 
- Irydaeuro2673
Ja osobiście wybrałabym świnkę morską. Na razie nie mogę mieć żadnego zwierzaka, bo nie mam na to warunków.
- LucjanXyz1473
I ja się wypowiem w tej kwestii
Otóż świnka morska jest lepsza w utrzymaniu niż kot.
Mój wybór pada na kota. Mam w domu trzy i powiem szczerze, że gdybym miała warunki przygarnęłabym jeszcze jednego. Może nie są tak wdzięczne jak psy ale to też dobrzy towarzysze.