4 - 6 maja 2012 r. w Centrum Konferencyjnym Falenty, al. Hrabska 4a .
Wysyłajcie zgłoszenia, liczba miejsc niestety ograniczona

Do zobaczenia , mam nadzieję !
buuu.....a myślałam, że razem z helfajerem wygłosicie jakiś wykład - na temat "waszych" sposobów leczeniaPolo-Żubr pisze:Ja mam wesele(tym razem w rodzinie czyli obecność obowiązkowa) czyli jedno miejsce już jest wolne
pamiętam jak pierwszy raz miałam jechac na Falenty, było 400 miejsc ale zdekalrowało się ok.150 osób tylkokasiab pisze:nie moge tego pojac czemu tylko 200miejsc skoro zmiesci sie tam spokojnie z 350 osob?
w 2011r bylo wrecz pustko, polowa ludzi romzawia na korytarzach, tylkoczesc jest na wykladach, wiec spokojnie mysle ze i 400 osob mogloby tam byc.
wciąż o tym mówię ale jakoś nikt za to się nie zabieraAedan pisze:A może warto byłoby nagrywać wykłady i udostępnić je potem w sieci, np. na YouTube czy na serwisie PTWM ?
W dzisiejszych czasach koszty takiego przedsięwzięcia nie są zbyt duże. Nie trzeba być zawodowym kinematografem,
by zrobić wideo wykładu. Udostępnienie przez publiczny serwer też chyba nie wiąże się z dużymi kosztami.
Ja już dwa razy taki pomysł podsunąłem, ale jakoś nic. Co do tego, że nikt się za to nie zabiera - to wiesz, to nie jest tak chop siup, musi być kilka osób, które się zadeklarują że nagranie przerobią, zmontują, itp, itd. Łatwo się mówi. Ale jest trochę przy takim czymś roboty.danula pisze:wciąż o tym mówię ale jakoś nikt za to się nie zabieraAedan pisze:A może warto byłoby nagrywać wykłady i udostępnić je potem w sieci, np. na YouTube czy na serwisie PTWM ?
W dzisiejszych czasach koszty takiego przedsięwzięcia nie są zbyt duże. Nie trzeba być zawodowym kinematografem,
by zrobić wideo wykładu. Udostępnienie przez publiczny serwer też chyba nie wiąże się z dużymi kosztami.
A tego to już zupełnie zrozumieć nie mogę...maga pisze:Jest jeszcze problem z prawami autorskimi.
Nie wszyscy sobie życzą aby ich wykłady były nagrywane i rozpowszechniane...
A co ma do tego "ACTA"Polo-Żubr pisze:A "ACTA" śledzi i paczy i paczy i .........
Ależ kto mówi o filmowaniu bez zgody ? Ja po prostu nie rozumiem dlaczego ktoś prowadzący wykład na tego typu konferencji miałby odmówić zgody na filmowanieAnna_M pisze:To nie chodzi o to, że nie można udostępnić, ale że trzeba mieć zgodę osoby prowadzącej wykład. Oprócz praw autorskich wchodzi tu kilka innych przepisów, m.in. o ochronie wizerunku... Ale przecież zawsze można spytać, albo zaproponować fundacji, że jeśli wykładowcy się zgodzą - widzowie i słuchacze na własną rękę nagrają i rozpowszechnią. Dla tych, którzy nie mogą być na konferencji i dla tych, którzy się dopiero się dowiedzą, że mają wiedzieć...