Chce kupić nowy. Słyszałam że dobry jest PARI e- FLOW ,tylko bardzo drogi .Może są jeszcze inne dobre inhalatory.
Proszę pomóc mi w wyborze nowego inhaltora

Zgadzam się z hoki w 100%. Lepiej jak dziecko krzyczy przy inhalacji niż jak śpi. Podczas płaczu lek dociera do płuc, podczas snu osadza się w jamie ustnej.Odnośnie inhalacji na śpiąco, to mi lekarz powiedział, że nie ma sensu robic inhalacje na śpiąco, ponieważ jest ona nieefektywna, dziecko ma wtedy zbyt płytki oddech. Ta wypowiedź dotyczyła ventolinu, nie jestem pewna odnośnie soli, ale wydaje mi się,że to ma zastosowanie do wszystkich inhalacji. Ja osobiście (a dowiedziałam się o tym dopiero w lipcu) od tego czasu nie robię synkowi inhalacji na śpiąco.
Ja mówiłam o tym, że robię inhalacje na spiocha lekarzowi prowadzącemy w IMiD i rehabilitantowi i nie mieli zastrzeżeńmaga pisze:Zgadzam się z hoki w 100%. Lepiej jak dziecko krzyczy przy inhalacji niż jak śpi. Podczas płaczu lek dociera do płuc, podczas snu osadza się w jamie ustnej.Odnośnie inhalacji na śpiąco, to mi lekarz powiedział, że nie ma sensu robic inhalacje na śpiąco, ponieważ jest ona nieefektywna, dziecko ma wtedy zbyt płytki oddech. Ta wypowiedź dotyczyła ventolinu, nie jestem pewna odnośnie soli, ale wydaje mi się,że to ma zastosowanie do wszystkich inhalacji. Ja osobiście (a dowiedziałam się o tym dopiero w lipcu) od tego czasu nie robię synkowi inhalacji na śpiąco.