Life Clube - tylko dla starszych dzieci?
Life Clube - tylko dla starszych dzieci?
Zgłosiłam moją 20 m-czną córeczkę do uczestnictwa w tym programie i mam pytanie bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam
Aby móc zdobyc nagrodę dziecko musi uzyskać w kwartale min. 23pkt. a jak ma tego dokonąc małe dziecko które nie dostaje pulmozymy?
Nawet jeżeli we wszystkich innych kategoriach otrzyma maksymalną ilość pkt. jest w stanie zdobyc ich góra 21.
Jeżeli tak jest to po co proponuje się udział w programie małym dzieciom?
Aby móc zdobyc nagrodę dziecko musi uzyskać w kwartale min. 23pkt. a jak ma tego dokonąc małe dziecko które nie dostaje pulmozymy?
Nawet jeżeli we wszystkich innych kategoriach otrzyma maksymalną ilość pkt. jest w stanie zdobyc ich góra 21.
Jeżeli tak jest to po co proponuje się udział w programie małym dzieciom?
Witam,
punktacja w Life Club jest tak skonstruowana, że aby otrzymać nagrody nie koniecnie trzeba zdodyć max. ilość punktów, a tym samym można nie zażywać pulmozyme i też mieć nagrodę. Można też mieć "gorsze dni" w leczeniu i tez otrzymuje się nagrody. Celem Clubu jest nagradzanie systematyki leczenia a tym samym motywacja do leczenia.
Paweł Wójtowicz
punktacja w Life Club jest tak skonstruowana, że aby otrzymać nagrody nie koniecnie trzeba zdodyć max. ilość punktów, a tym samym można nie zażywać pulmozyme i też mieć nagrodę. Można też mieć "gorsze dni" w leczeniu i tez otrzymuje się nagrody. Celem Clubu jest nagradzanie systematyki leczenia a tym samym motywacja do leczenia.
Paweł Wójtowicz
Witam
Może źle zrozumiałam zapis w Aneksie do regulaminu
"Każdy przedział punktowy jest przyporządkowany określonemu przedziałowi czasowemu (kwartałowi), w którym należy zgromadzić punkty celem uzyskania nagrody np.:
-min. ilość pkt. do uzyskania nagrody po I kwartale to 23pkt
-min. ilość pkt. do uzyskania nagrody po II kwartale to 41pkt
-min. ilość pkt. do uzyskania nagrody po III kwartale to 61pkt
-min. ilość pkt. do uzyskania nagrody po VI kwartale to 89pkt
-min. ilość pkt. do uzyskania nagrody po V kwartale to 116pkt
-min. ilość pkt. do uzyskania nagrody po VI kwartale to 148pkt"
Pozdrawiam
Może źle zrozumiałam zapis w Aneksie do regulaminu
"Każdy przedział punktowy jest przyporządkowany określonemu przedziałowi czasowemu (kwartałowi), w którym należy zgromadzić punkty celem uzyskania nagrody np.:
-min. ilość pkt. do uzyskania nagrody po I kwartale to 23pkt
-min. ilość pkt. do uzyskania nagrody po II kwartale to 41pkt
-min. ilość pkt. do uzyskania nagrody po III kwartale to 61pkt
-min. ilość pkt. do uzyskania nagrody po VI kwartale to 89pkt
-min. ilość pkt. do uzyskania nagrody po V kwartale to 116pkt
-min. ilość pkt. do uzyskania nagrody po VI kwartale to 148pkt"
Pozdrawiam
Witam,
nie niezrozumiała Pani źle, zapis ten jest wprowadzony jak już wspominałem aby osby które uzyskały np. min. 41 pkt. w przeciągu roku tylko a to że robiły coś od czasu do czasu nie były premiowane tak samo jak osoby starające się. Zapis ma na celu nie premiowanie pacjentów chodzacych do lekarza i innych specjalistów"od czasu do czasu". W inny wypadku moglibyśmy nagradzać takich pacjentów którzy np. po 1 1/2 roku uzyskali powiedzmy 50 pkt. a co wtedy powiedza ich koledzy którzy bardzo się starali
Ten program ma na celu motywację i to jest najwazniejszy cel.
Natomiast chętnie przyjmujemy uwagi dotyczące zapisów regulaminowych czy też propozycje od uczestników. Na pewno wykorzystamy je w dalszej pracy przy programie.
Pozdrawiam
Paweł Wójtowicz
PS
punktacja tak npprawdę zależy od wielu czynników m.in.
- oceny przez lekarza prowadzacego przeszkolonego w tym zakresie
- stanu zdrowia pacjenta
- wieku pacjenta
nie niezrozumiała Pani źle, zapis ten jest wprowadzony jak już wspominałem aby osby które uzyskały np. min. 41 pkt. w przeciągu roku tylko a to że robiły coś od czasu do czasu nie były premiowane tak samo jak osoby starające się. Zapis ma na celu nie premiowanie pacjentów chodzacych do lekarza i innych specjalistów"od czasu do czasu". W inny wypadku moglibyśmy nagradzać takich pacjentów którzy np. po 1 1/2 roku uzyskali powiedzmy 50 pkt. a co wtedy powiedza ich koledzy którzy bardzo się starali
Natomiast chętnie przyjmujemy uwagi dotyczące zapisów regulaminowych czy też propozycje od uczestników. Na pewno wykorzystamy je w dalszej pracy przy programie.
Pozdrawiam
Paweł Wójtowicz
PS
punktacja tak npprawdę zależy od wielu czynników m.in.
- oceny przez lekarza prowadzacego przeszkolonego w tym zakresie
- stanu zdrowia pacjenta
- wieku pacjenta
Witam
Czyli miałam rację że małe dzieci nie są w stanie osiągnąć tych min. pkt. Ja z córką regularnie odwiedzam poradnie, dietetyczkę i dr od rehabilitacji, mała ładnie przybiera na wadze a jednak nigdy nie otrzyma żadnej nagrody . Maksymalnie w I kwartale jest w stanie zdobyć 22 pkt. bo nie otrzymuje pulmozyme i nie należy do żadnego klubu sportowego.
W takim przypadku najmłodsi chorzy pomimo starań i wysiłków nie zostana nagrodzeni
Pozdrawiam
Magda
Czyli miałam rację że małe dzieci nie są w stanie osiągnąć tych min. pkt. Ja z córką regularnie odwiedzam poradnie, dietetyczkę i dr od rehabilitacji, mała ładnie przybiera na wadze a jednak nigdy nie otrzyma żadnej nagrody . Maksymalnie w I kwartale jest w stanie zdobyć 22 pkt. bo nie otrzymuje pulmozyme i nie należy do żadnego klubu sportowego.
W takim przypadku najmłodsi chorzy pomimo starań i wysiłków nie zostana nagrodzeni

Pozdrawiam
Magda
Nie jest prawdą to, co Pani napisała. W celu precyzyjnego wyjaśnienia zasad regulaminowych proszę o przesłanie na mojego prywatnego e-maila p.wojtowicz@mukowiscydoza.pl kontaktu telefonicznego do Pani. Z przyjemnością oddzwonię i wyjaśnię wszystkie wątpliwości. Zapewniam, że każdy uczestnik spełniający warunki regulaminowe otrzyma nagrodę.
Paweł Wójtowicz.
Paweł Wójtowicz.
-
- Aktywista
tylko dla starszych dzieci
witam.Ciesze sie ze pan .Pawel jest tak zaangazowany na tej stronie.Chce podziekowac za to ze syn Wojtek otrzymal koszulke cf ale co bylo mile to to ,ze zaraz ubral i nosil.Ja jestem matka i przezywam kolejny szok gdyz u corki 27 lat tez ma chlorki podwyszone i ciesze sie ze bedzie miala dalsze badania.wogule to mam ulge ze jest ta diagnoza ato dlatego ze wciaz chorowaly i notoryczne wizyty i leki i nawroty i moj niepokoj.Wojtek ma juz karte CF i tu mam pytanie czy lekarz okulista ,gastrolog,neurolog,ortopeda,onkolog tez moga dawac punkty.Acha pismo matio jest ciekawe imam uznanie dla osob ,ktore walcza o to aby leki byly rrfundowane oraz o to aby ta choroba byla akceptowana i zrozumiana.Mnie nikt nierozumie i trudno mi mowic o tym muko .Byly osoby ktore muwily ze to choroba odzwierzeca a ja niewiem czy to prawda i jest mi przykro.starczy na dzisiaj.Pozdrawiam