Warsztaty edukacyjno-szkoleniowe"Mukowiscydoza2006'

Jak się opekować chorymi na mukowiscydozę, jakie problemy podczas tej opieki występują, jak można sobie taką opiekę ułatwić.
ele.meller
Aktywista

Warsztaty edukacyjno-szkoleniowe"Mukowiscydoza2006'

Post autor: ele.meller » ndz 19 lis, 2006 20:47

Ciesze sie ze mogłam tam uczestniczyć.Było to dla mnie wazne.Teraz juz jestem swiadoma w jaki sposób radzic sobie z ta chorobą.Wiem w jaki sposób szukac pomocy .jak na poczatek to ta edukacja to dla mnie balsam.Ale i wiem ze nalezy dalej pogłebiac wiedze i to wlasnie poprzez kontakt opiekunów i chorych.Słuchałam uważnie ale zabraklo mi warsztatów praktycznych może dlatego ze mnie nie przeszkolono odnosnie zabiegow.Wysluchalam opiekunów i wskazali droge gdzie nalezy sie tego domagac,za co chce podziekowac za atmosfere rodzinną i życzliwośc.Nadmieniam ze moge czuc sie bezpieczniej kiedy MATIO organizuje takie spotkania i fakt ze wykłady sa prowadzone przez specjalistów o których czytalam tylko na forum.Dało to mi poczucie bezpieczestwa i nadzieje.A może podebatujemy na temat korzysci z warsztatow.

agab51
Aktywista
Kontakt:

Post autor: agab51 » pn 20 lis, 2006 10:31

To nie pierwsze warsztaty, w których uczestniczyłam. Jak zwykle pewne rzeczy, pewne informacje, powtórzyły się, ale były też rzeczy, które wbiły mnie w fotel. I sądzę, że każdy uczestnik znalazł tam coś dla siebie.
Jednakże najważniejsza dla mnie zawsze była, jest i będzie wymiana doświadczeń z innymi rodzicami. Spotkanie ludzi w realu, których znałam od dawna z rozmów telefonicznych i z GG- dla mnie super.
(Choć zabrakło mi spaceru na Rynek w Krakowie :mruga: )
Pozdrawiam wszystkich
:bukiet:
Aga

ODPOWIEDZ